You are here: KaMIT® / Sikkerhet

Sikkerhet

IT-sikkerheten er en prioritet i mange norske bedrifter, og det med god grunn. Risikoen for datainnbrudd er høyere enn noen gang.

“Det skjer ikke meg”….. eller min bedrift, er det mange som tenker. Men det er feil.

Risikoen for cyberangrep er større enn noen gang, og hvert år rammes mange norske bedrifter av uønsket nettkriminalitet.

Her er en kort liste med minimumstiltak som øker sikkerheten for din virksomhet:

  1. To faktor-autentisering (multifaktor): Dette er et enkelt tiltak som øker sikkerheten mot ​passord på avveie. En mengde tilbydere og løsninger å velge mellom, uansett hva en velger så er det bedre enn ingenting.
  2. Antivirus: Hjelper ansatte og privatpersoner fra å bli offer for linker man klikker på, dokument man åpner eller på annen måte blir manipulert/lurt.
  3. Brannmur (NG): Hindrer at ondsinnet kode er lurt inn i normal datatrafikk. Skjermer brukerne fra farlige sider, beskytter både personlig data, og verdiene til virksomheten fra skurkene på internett.
  4. Beredskapsplan: Selv om man tar alle forhåndsregler er de IT-kriminelle kreative og finner nye metoder, dette betyr at man trenger et sted å kunne ringe å få hjelp. ​Det handler om plan for ta de riktige grepene og jobbe systematisk når hendelsen først har oppstått.
  5. E -læring: Man kan implementere all verdens teknologi, men alt sikkerhetsarbeid starter med kontinuerlig opplysningsarbeid og kursing av brukerne.
  6. Cyber Security: Verktøy som annalyserer logger, programmer og har mulighet for å isolere infiserte enheter før det sprer seg i netterket.

Hva er en brannmur, og hvorfor er den viktig?
En datateknisk brannmur skal forsvare bedriftens nettverk mot trusler utenfra og kontrollere nettverkstrafikk internt og eksternt. Et eksempel på en ekstern trussel er hackere som ønsker tilgang til bedriftens data. En annen trussel er DDoS-angrep som vil kunne stenge ned tilgang til internett og applikasjoner. Brannmurens oppgave er å kontrollere og filtrere informasjonen som kommer utenfra – fra internett eller et annet eksternt nettverk. Brannmuren skal identifisere trusler og slippe inn eller blokkere trafikk. Det er viktig å huske at en brannmur ikke er det samme som et antivirusprogram, men de to kan og bør jobbe sammen for å sikre ditt nettverk og enhetene i det. Er man på innsiden av brannmuren, kalles det «sikker sone». Er man på utsiden av brannmuren, kalles det «usikker sone». Sonen i midten kalles for DMZ, som står for demilitarisert sone. For å konkludere: Ja, du trenger en brannmur. Brannmur er avgjørende for å beskytte din virksomhet.

KaMIT har god erfaring og kompetanse på brannmurer og cyber security. Vi har løsninger for små og store nettverk, enkle og omfattende behov.